Това съобщава травматологът от ВМА доц. Д-р Неделчо Цачев

Тримата полицаи, които бяха ранени в Лясковец, са настанени в клиниката за анестезиология и реанимация на ВМА, съобщава пресцентъра на лечебното заведение. Ранените са с огнестрелни наранявания на горни крайници, но със стабилни жизнени показатели. Те бяха транспортирани до болницата с военен самолет "Спартан". „Има опасност от инвалидизация при единия полицай, както и опасност за запазването на ръката”, каза травматологът от ВМА доц. д-р Неделчо Цачев.

 

„След извършване на първоначалните изследвания на единият от пострадалите е установено счупване на горна дясна ръка със засягане на подмишница и масивна мекотъканна травма, криеща риск от усложнения. Вторият пострадал е без счупвания, но с тежка мекотъканна травма в областта на лява ръка и подмишница със значителна липса на тъкани и също с риск от инфекциозни усложнения. Третият пострадал също е с мекотъканна травма и липса на тъкани от дясната ръка. На тримата е извършена спешна реконструктивна хирургична намеса, след което са приведени за лечение в реанимацията на ВМА. В момента им се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения, вследствие на огнестрелните наранявания”, се казва още в съобщението.

 

Доц. д-р Цачев доплъни, че при пристигането на тримата служители на реда във ВМА е направено повторна преглеждане на раните. Към момента състоянието им е стабилно, но на двама от тях е сериозно в дългосрочна прогноза. При двама от полицаите няма увреждане на костите. Нараняванията са предимно по ръцете, защото по време на акцията те са били с бронежилетки.