Недобросъвестни шофьори ползват стикери на МВР за личните си автомобили

Продължаваме да следим далаверите с платеното паркиране в центъра на София. Наш експеримент показа, че всеки цивилен автомобил със стикер на полицията може да паркира напълно безплатно в синята и зелената зона. Дори и стикерът да е фалшив, какъвто си направи репортерът ни Живко Константинов.

 

Днес екипът ни отново провери как работят контрольорите.

 

Показахме ви как паркирахме две коли-примамки в центъра на София, без да изпратим есемес. Едната беше с фалшив стикер на МВР и се размина с глобата. Другата получи скоби.

 

Местим се в района на НДК. Хитрец се е уредил с жилетка на контрольор. Наметната на предната седалка, тя му осигурява гаранция, че няма да бъде пипан.

 

Местим се на „Раковски”, на метри от Районното управление. Там сварваме лични коли със стикери и фуражки. А нахалството на някои стига до едновременното поставяне на стикер за хора с увреждания, жилетки и шапки.

 

Търсим проверяващите. Разбирайки, че сме от Новините контрольорите се изпариха.

 

Подаваме сигнал от името на Нова телевизия. През това време евентуален служител на районното мести колата си. След това заобикаля и влиза в полицейското управление. Изведнъж по улицата зафучават паяци и контрольори. Насочваме ги към колите с фуражки и стикери.

 

Аз съм дал изрично разпореждане да няма никакви компромиси. Всеки трябва да бъде санкциониран”, заяви изпълнителният директор на "Център за градска мобилност" Симеон Арнаудов.

 

Обещаха ни  "немарливите служители ще бъдат строго наказани или уволнени".

 

Още по темата може да видите тук!