Термометрите следобед ще показват между 15 и 20 градуса

Първият ден от пролетта в нашата страна ще е слънчев, и сравнително топъл. През нощта вятърът ще отслабне, което ще е причина за малко по-ниски сутрешни температури и намаление на видимостта в котловините. Преди обед ще е слънчево. Следобед над планините ще се заоблачи, но без валежи. Слабият вятър постепенно ще се ориентира от изток и ще се усили. Ниската температура на морската вода и източният вятър  ще са причина за облаци по крайбрежието, които ще се задържат и през следващите дни.

 

Минималните температури ще са положителни - между 2 и 5-6 градуса. В котловините,където температурите ще са близки до нулата, ще образуват слани. През деня ще е с два-три градуса по-топло от днес, с максимални от 17 до 21, а по Черноморието – 14-15. 

 

В планините ще е слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър. Следобед над Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи ще има и облаци.  На 2000м. се очакват най-много 3, а на 1000 около 13 градуса. Има ли все още условия за ски в планините и как изглеждат зимните ни курорти, може да разберете и от мобилното приложение на Sinoptik.bg.

 

В събота и неделя в нашата страна ще е слънчево и приятно с разкъсана висока облачност. Само по Черноморието ще има доста облаци и по-ниски дневни температури. 

 

В понеделник ще се заоблачи над цялата страна. Вятърът от юг ще се усили и ще повиши температурите с още градус-два.

 

Във вторник от запад ще навлезе хладен въздух. Ще е ветровито и дъждовно.

 

В сряда валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, но ще остане облачно и с по-ниски температури.

 

Утре обаче ще е слънчево, а термометрите следобед ще показват между 15 и 20 градуса.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bgВече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони!