Показанията на термометрите ще достигнат от 17 до 21-22 градуса

Днес ще е слънчево и сравнително топло.

 

Продължителността на първият ден от пролетта ще е 12 часа и 11 минути. В по-голямата част от страната слънцето вече изгря, а над западните райони ще изгрее в близките няколко минути. 

 

Луната е във фаза 3 дни преди последна четвърт. Тя ще залезе към 9 сутринта и изгрее отново малко преди полунощ, с видима част от 71 процента.

 

В момента почти над цялата страна е слънчево, но хладно. На места в котловините видимостта е намалена. Преди обед ще остане слънчево, със слаб вятър, който постепенно ще се ориентира от изток и ще се усили. Следобед над планините от Рило-Родопския масив ще се образуват облаци, от които Не се очакват валежи.  Заради ниската температура на морската вода и източният вятър, по крайбрежието на морето ще се появят облаци, които ще се задържат и през нощта.

 

Температурите навън са между 4 и 8-9 градуса. По-хладно с температури от 0 до плюс 2-3 градуса е във високите полета на Западна България където има условия за слани. 

 

През деня чувствително ще се затопли и показанията на термометрите ще достигнат от 17 до 21-22 градуса, по брега на морето 14, 15.

 

В планините ще е слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър. Следобед над Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи ще има и облаци,  но без валежи. На 2000м. се очакват най-много 3, а на 1000 около 13 градуса. Има ли все още условия за ски в планините и как изглеждат зимните ни курорти, може да разберете и от мобилното приложение на Sinoptik.bg.

 

През почивните дни в нашата страна ще е слънчево и приятно с разкъсана висока облачност. 
Само по Черноморието ще има доста облаци и по-ниски дневни температури. 

 

В понеделник ще се заоблачи над цялата страна.  Вятърът от юг ще се усили и ще повищи температурите с още градус-два.

 

Във вторник от запад ще навлезе хладен въздух. Ще е ветровито и дъждовно.

 

В сряда валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, но ще остане облачно и с по-ниски температури.