По думите му Черноморието ни се разглежда като обект за развитието на туризма с бетон

"Не вярваме на обещанията на държавата, че в местността Карадере няма да се строи, защото през годините това се повтаря. Това е един сценарий, който виждаме за пореден път и неслучайно предлагаме решение на този проблем”, каза в „Здравей, България” Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелените”. 

 

По думите му проектите за Карадере се променят, но интересите остават същите. „Ясно е, че има зависимости, ясно е, че говорим за скандален проект, свързан с офшорна компания с неизвестна собственост, заобикаляш закона, който беше пуснат от Делян Пеевски, за да може подобни компании да го заобикалят”, заяви още екологът.

 

Попитан кой е по-големия проблем – това с офшорната компания или факта, че това място ще бъде застроено с хиляди къщички, Сандов отговори, че проблемът е многопластов. „Това са само два аспекта на проблема. Третият аспект е, че за пореден път виждаме как българското Черноморие се презастроява в нарушение на закона и в нарушение на общественият интерес”, категоричен беше той.

 

Според него има и четвърти аспекти на този проблем и той е, че Черноморието ни продължава да се разглежда като обект за развитието на туризма единствено с бетон

 

Повече по темата може да гледате във видеото.