Борисов е категоричен, че ще оспорва резултатите от изборите, ако нещата не се променят

Очаквам БСП да ревизират решението си за ЦИК, иначе ще вземем по-крайни мерки в тази насока”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Здравей, България”.

 

По телефона Борисов коментира решението на управляващите, които лишиха опозицията от зам.-председател в ЦИК.

 

Вчера президентът даде 6 редови членове на ГЕРБ в Централната избирателна комисия. Опозицията очакваше, че със своя представител в ръководството, ще имат общо седем гласа и ще могат да блокират решения. От това разпределение обаче ощетени се почувстваха от ДПС, които очакваха да имат двама редови представители, но получиха само един. 

 

В отговор управляващите наказаха ГЕРБ с това, че не ги включиха в ръководството. 

 

Борисов заяви, че е запознал ръководството на ЕНП в лицето на Джоузеф Дол и Антонио Лопес със ситуация, която предизвика спор.

 

 „ Доколкото знам вече е уведомен и Мартин Шулц. В Европа винаги се дава толерантност към опозицията”, заяви Борисов и припомни, че именно Шулц, който е от Партията на европейските социалисти, е председател на Европейския парламент.

 

Полага ни се да имаме зам.председател или председател в ЦИК, като най-голяма политическа сила”, заяви Борисов. 

 

Той добави, че не се е чувал с президента Росен Плевнелиев.

 

Борисов е категоричен, че ще оспорва резултатите от изборите, ако нещата в ЦИК не се променят.

 

Чакам ръководството на ЕНП да разговаря с Мартин Шулц, за да взета друго решение. Иначе не могат да разчитат в България да има стабилност”, заяви Борисов.