Обяви регионалният министър Десислава Терзиева след инспекция

Ремонтните дейности по платното в посока София-Пловдив на виадукта на 67-и км на автомагистрала "Тракия" могат да приключат предсрочно до края на месец май. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при инспекция на съоръжението, съобщават от правителствената пресслужба.

 

Ремонтът на съоръжението включва премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. Виадуктът се изгражда почти изцяло наново и в момента приключва поставянето на надлъжните греди.

 

Десислава Терзиева съобщи още, че организацията на движението ще бъде както досега – двупосочно в едното платно, а тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат пренасочвани от пътен възел Север при Пловдив в посока околовръстното на Карлово и по Подбалканския път за София. 

 

До края на годината ще приключи цялостната рехабилитация на съоръжението. До тогава трябва да приключи рехабилитацията и на виадуктите на 61-ви км на магистрала "Тракия" и "Бебреш" на магистрала "Хемус". 

 

През тази година започва рехабилитацията на старите участъци от магистрала "Тракия" в близост до Пазарджик и Пловдив и при изхода на София, където има най-голяма нужда. Стойността е 70 млн. Ллв., а обектът трябва да бъде готов през следващата година. Строителството може да започне в средата на лятото, след като бъдат избрани изпълнителите, уточнява министър Терзиева.