Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса

Утре ни очаква топъл и приятен пролетен ден. Сутринта в низините и около водните басейни видимостта ще е намалена. През деня над цялата страна ще е слънчево с разкъсани облаци над Западна България и слаб югоизточен вятър. 

 

Сутринта температурите ще са между 1 и 7 градуса, а следобед максималните ще бъдат от 17 до 22. По морето ще е по-хладно до 13-14 градуса. В планините ще е слънчево с умерен южен вятър и отлични условия за спорт. Максималните температури по върховете ще са положителни, но опасността от лавини е все още голяма. 

 

Високо и ниско налягане ще разделят континента на две части. Антициклон над Черно море ще е причина за слънчевото и топло време в източната половина на Европа. На запад ще има облаци и валежи от дъжд, в Алпите и от сняг. Най-интензивно ще вали във Франция, Германия, Швейцария и Северна Италия. От северозапад със силни ветрове ще навлиза студен въздух, който утре вечерта ще достигне централните райони.   

 

Утре в Западна и Северна Европа максималните температури ще останат под 15 градуса, а на изток ще бъдат от 16 до 22-23.

 

У нас в неделя ще е слънчево, като привечер облаците ще се увеличат. В понеделник ще остане топло, но заоблачаването ще продължи и вечерта ще завали. Във вторник вече в цялата страна ще превали и температурите ще се понижат чувствително. В сряда ще е по-често облачно с превалявания главно в планините. В четвъртък валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.
Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони!