Листата на ГЕРБ ще бъде обявена в Кърджали, начело ще застане Томислав Дончев

Две политически интриги ще бъдат разплетени днес. Партия ГЕРБ ще обяви листата, с която ще се яви на изборите за Европейски парламент през май. Вече е ясно, че водач на кандидатите за депутати ще бъде Томислав Дончев. Кои ще са следващите в листата, ще разберем по-късно днес.

 

От страна на основната партия опонент на ГЕРБ - управляващата БСП, срещу Дончев ще се изправи лично лидерът на левицата Сергей Станишев. Той обаче застава на първото място не защото смята да бъде евродепутат, а като знак, че изборите за Европейски парламент са важни за партията.

 

Листата на ГЕРБ ще бъде обявена не къде да е, а в Кърджали. Борисов и съпартийците обявиха, че са избрали града, защото били скандализирани от изявление на Станишев през седмицата. В отговор на въпрос за позицията на България за референдума в Крим, той попита какво би станало, ако утре някой поиска допитване за Кърджали.

 

Своите кандидати за евродепутати ще утвърди и обяви днес и Реформаторският блок. Очаква се листата да оглави Меглена Кунева – лидер на Движение "България на гражданите". Светослав Малинов от Демократи за силна България също може да застане начело или на втора позиция в листата. Последните социологически изследвания отчетоха лек отлив в подкрепата за десните. Според лидерите на Реформаторския блок обаче, обединението има шанс за три места в бъдещия Европейски парламент. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си