Денят ще остане топъл с минимални температури между 2 и 7 градуса и максимални от 18 до 23

Утре времето ще остане предимно слънчево и с високи температури. Плътната слоеста облачност, която днес покри Черноморието, ще остане през нощта и утре преди обед. Облаците се образуват на 80-100 км навътре в морето, навлизат до 20 км в сушата и се разсейват.

 

Утре преди обед съществена промяна във времето не се очаква. Ще е слънчево с облаци в крайните източни райони. Следобед слънцето и там ще се покаже благодарение на югозападният вятър, който ще подгони облаците на изток. Привечер ще се заоблачи над Западна България. Денят ще остане топъл с минимални температури между 2 и 7 градуса и максимални от 18 до 23.

 

В планините ще е слънчево с незначителна облачност в следобедните часове и слаб югозападен вятър. На 2500 м се очакват най-много 4 градуса, а на 1500 около 11 градуса. 

 

В Западна Европа валежите утре ще отслабнат, но ще е по-хладно от обичайното. В планинските райони на Шотландия, Испания и Франция се очаква мокър сняг. Интензивни валежи ще паднат в Чехия, Словакия, Полша и  страните около Алпите. Източните Балкани ще са най-топлата част от континента с температури над 20 градуса. 

 

В понеделник ще се заоблачи над цялата страна, но ще е топло. Умерен южен вятър допълнително ще повиши температурите, особено на север от планините. Във вторник ще е ветровито - в западните и централни райони ще е хладно и дъждовно. 

 

В сряда валежите ще спрат, облаците ще се разкъсат и вятърът ще отслабне. В четвъртък и петък ще е по-топло. През първия ден ще има и слънце, а през втория - краткотрайни валежи. 

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.
Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони!