Температурите обаче ще останат високи – между 18 и 22 градуса

На днешната дата от 53 години насам, метеоролозите по целия свят отбелязват професионалния си празник. Честито на всички, които работят в областта.

 

Утре ще е ветровито, променливо и по-често облачно, но с високи температури.

 

Преди обед облаците над Западна България чувствително ще намалеят. Следобед над централните райони ще има и слънце, а на изток и запад ще е предимно облачно. Привечер в Западна България ще завали и ще започне да навлиза хладен въздух.

 

Минималните температури ще са високи - между 5 и 10 градуса. Въпреки вятъра и облаците, през деня ще е доста топло. Термометрите ще показват от 18 до 22 градуса. На север от Стара Планина до 25-26.

 

В планините ще има разкъсана облачност и силни до бурни югозападни ветрове. Снежната покривка ще омекне. На 2500 м. температурите ще достигнат 4, а на 1500 - 12 градуса. Следобед облаците над Рила и Пирин ще са най-плътни и там се очакват валежи от дъжд и мокър сняг.

 

От Западна Европа продължава да навлиза студен въздух. От юг пък идват топли въздушни маси. На границата между топлия и студения въздух падат проливни дъждове, които в планинските райони преминават в мокър сняг.

 

На Балканите предстоят няколко дни с облаци, валежи и по-ниски температури. Във вторник у нас  ще е хладно и дъждовно - повече ще вали преди обед в централните и източни райони. В сряда и четвъртък ще облачно, следобед със слаби валежи над планините. Температурите ще се повишат с няколко градуса. В петък ще се затопли още, но ще превали отново в цялата страна, а в събота ще захладнее .

 

Утре обаче ще е все още топло с температури следобед между 18 и 22 градуса.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

Актуалната пътна информация пък може да следите на Kamerite.bg.