Следобед над централните райони ще има и слънце, а на изток и запад ще е ветровито и предимно облачно

На 24-и март времето ще е типично мартенско - променливо, ветровито и често облачно.
 
Към 8 часа почти над цялата страна облачността е значителна, но е топло. По черноморското ни крайбрежие има гъсти мъгли, видимостта е само около 100 метра.  
 
Преди обед облаците над Западна България ще намалеят, а над Източна ще се задържат повече. Следобед над централните райони ще има и слънце, а на изток и запад ще е ветровито и предимно облачно, като привечер в Западна България ще завали. С усилване на вятъра от северозапад ще започне да навлиза хладен въздух, които до сутринта ще достигне и до Черноморието. 
 
В сутрешните часове температурите ще са между 8 и 13 градуса. Най-студено е по морето – 6 градуса, а най-топло е в Плевен – 17 градуса. 
 
През деня показанията на термометрите ще достигнат 18-22 градуса, на север от Стара Планина и до 25-26.
 
В планините ще има разкъсана облачност - по върховете със силни до бурни югозападни ветрове. Следобед облаците над Рила и Пирин ще са най-плътни и по-късно там ще завали дъжд и мокър сняг. На 2500 м температурите ще достигнат 4, а на 1500 - 12 градуса. 
 
Утре, 25-и март, ще е хладно и дъждовно. Повече ще вали преди обед в централните и източни райони. В сряда и четвъртък ще облачно, следобед със слаби валежи над планините. Температурите ще се повишат с няколко градуса. В петък ще се затопли още, но ще превали отново в цялата страна, а в събота валежите ще са съпроводени със слабо захлаждане.
 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

Актуалната пътна информация пък може да следите на Kamerite.bg.