Според него е възможно да се стигне до съд, ако наглостта премине някои граници

„Мога да кажа с пълна сигурност, че на нашето бюро не е възлаган проект, който сега се коментира”. Това заяви за „Здравей, България” архитект Георгий Станишев по повод проекта за застрояване на местността Карадере, който предизвика недоволството на природозащитниците срещу инвеститорите.


„Сега това, което се прекарва като решение на Министерския съвет, е изключително безумие, защото се вижда, че се осъществява едно лобиране от страна на Станишев и на Моника Йосифова за застрояване на бреговата ивица”, заяви преди дни председателят на РЗС Яне Янев по повод разразилия се скандал.


Нашите отношения по този проект завършиха с инвеститорите и със собствениците на земята през 2008 година. Това е фирмата „Би Би Ти проджект” или „Бяла Бийч тур проджект”. Аз имам документи, които достоверяват, че към 2008 година ние сме подписали протокол, който обявява, че на практика двете страни са доволни от работата. Това са селища с висока екологична стойност, може да се каже новаторски от гледна точка на това как се свързват със средата”, коментира от своя страна в "Здравей, България" архитект Георгий Станишев.


По думите му някои хора използвали името му и факта, че е брат на лидера на БСП Сергей Станишев за черен пиар на дейността му като архитект. Това принудило архитекта да заложи на проекти в чужбина. "Възможно е да се стигне до съд, ако наглостта на черния пиар срещу мен премине допустимата граница", обобщи Станишев.


Целия разговор гледайте във видеото.