Вицепремиерът не очаква ситуацията да се развие така, че да възникнат и други заплахи

Заплахите за България от кризата в Украйна до момента са основно в икономическата сфера. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Вицепремиерът отбеляза, че темата за Украйна и сигурността в региона е била обсъждана на срещите му в САЩ, предаде „Фокус”.

 

По време на разговорите с американските партньори била споделена оценката, че кризата е изключително тежка и тя може да повлияе както върху регионалната, така и върху глобалната сигурност.

 

„За жалост, не можем да очакваме, че тази криза ще бъде разрешена в един кратък период от време и именно поради тази причина, тя поражда определени заплахи, включително и за сигурността на България. Основно, тези заплахи са в икономическата сфера до момента”, коментира Йовчев. Вътрешният министър обаче не очаква ситуацията да се развие в такава посока, че да се повиши вероятността от възникването и на други заплахи за националната ни сигурност.

 

„Основното е свързано с нормалното доставяне на газ и с евентуално икономическите загуби, които може да претърпи България”, поясни министърът на вътрешните работи.