Ремонтите трябва да приключат средата на септември, информира Йорданка Фандъкова

Започва ремонтът на "Цариградско шосе”. Очаква се движението по една от основните пътни артерии в столицата да бъде изключително затруднено. Мостът на 4 километър не е реконструиран от 40 години.

 

Много подлези, мостове и други съоръжения ще облекчават уличното движение. Девизът "Расте, но не старее" постоянно се пълни с ново съдържание.

 

Със сигурност мостът на "Цариградско шосе” не се вписва в девиза – това, че е остарял го доказва окаяното му състояние. Над 40 години на този участък само са кърпени дупки. Преди месеци откъртени парчета бетон за малко не падат върху минаващ под моста автомобил. 

 

Ремонтите трябва да приключат средата на септември, информира кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че ще се работи с удължено работно време, включително събота и неделя. Целият ремонт ще струва 10 милиона лева

 

От утре до края на март се затварят по 50 метра от левите ленти на всяко платно. Ще се направи прекъсване за преминаване от едното в другото платно. От 1 април се затваря напълно платното в посока Пловдив. Движението ще става двупосочно в посока центъра на София. Срокът за изпълнение ще бъде 45 календарни дни. От 16 май движението се обръща. Тогава започва и ремонтът на моста към аерогарата.

 

Заради строителните дейности се налага ограничение на скоростта. Така разрешените 80 километра в час се намаляват на 40, което ще доведе и до тапи.