Сутрешният трафик се оказа по-спокоен от очакваното

Започва ремонт на „Цариградско шосе”. Очакванията за изключително затруднено движение по една от основните пътни артерии в столицата тази сутрин не се материализираха напълно, вероятно защото много софиянци предпочетоха други маршрути на път за работа.

 

Мостът на 4-ти километър не е реконструиран от 40 години.

 

До края на март се затварят по 50 метра от левите ленти на всяко платно. Ще се направи прекъсване за преминаване от едното в другото платно.

 

 От 1 април се затваря напълно платното в посока Пловдив. Движението ще става двупосочно в посока центъра на София. Срокът за изпълнение ще бъде 45 календарни дни. 

 

Очакваното задръстване не се случиОт 16 май движението се обръща. Тогава започва и ремонтът на моста към аерогарата. Заради строителните дейности се налага ограничение на скоростта. Така разрешените 80 километра в час се намаляват на 40. А това ще доведе и до тапи. 

 

Целият ремонт ще струва 10 милиона лева.
 

Новината за стартиращия ремонт на „Цариградско шосе” явно пренасочи много шофьори към други направления през столичния град и трафикът по булеварда тази сутрин бе сравнително спокоен. Каква беше обстановката в района на моста на 4-ти километър към 8 часа ще научите от второто видео. (Кадри: Благой Момчилов).