Местната власт е решила да се пребори с недобросъвестните граждани

Пловдив е на път да сложи край на уличния вандализъм. След като наскоро бе обявен за най-красивия град в България, сега местната власт е решила да се пребори с недобросъвестните граждани, които рушат, чупят и безчинстват в парковете на града и зелените площи. За целта общинската администрация създаде нечувана засега в страната „Картотека на вандализма”.

 

Обновени паркове, боядисани пейки, нови градинки и дръвчета и модерни люлки - така Пловдив посрещна първите дни на пролетта. Красивата гледка обаче не бе задълго. Това, което изглеждаше добре и хубаво, бързо се превърна в отпечатък на разрухата и вандализма. 

 

Средствата, които отделя общината от джоба на данъкоплатците, в крайна сметка една част от тях биват похабени, отиват на вятъра заради прояви на граждани, които не демонстрират никаква загриженост или точно обратното - умишлено рушат това нещо, което е създадено с труд и пари”, заяви инж. Георги Николаев. 

 

Георги Николаев, който е лесовъд и от 19 години работи в общинското предприятие, поддържащо парковете, решил да сложи край на вандализма. Всички сигнали, които пристигат за изпочупени пейки, откраднати храсти и цветя, прекършени дръвчета, мъжът събира в папка, която озаглави „Картокета на вандализма”. Жалбите предоставя на полицията, за да хване извършителите, а стореното от тях бързо поправя, за да заличи следите от безчинствата им.

 

Повече по темата гледайте във видеото!