На това мнение са 99,5% от отговорилите на въпроса на NovaNews.bg

КАТ трябва да глобяват политици. На това мнение са безапелационните 99,5% от отговорилите на анкетата на NovaNews.bg. Изключително високият процент на одобрение идва на фона на уволнението на бившия вече шеф на столичната пътна полиция Богдан Милчев, който твърди, че е освободен от поста си защото е глобил министър Цветлин Йовчев. Едва 0,4% смятат, че представителите на политически партии не бива да получават глоби за нарушенията си. 0,1% нямат отношение по въпроса.

 

Бившият шеф на столичния КАТ излезе със скандални разкрития за далавери в "Пътната полиция". Богдан Милчев твърди, че полицаи от Главна дирекция "Национална полиция" ежедневно тормозели катаджии, за да „оправят” фишове и глоби на свои познати.

 

Миналата година камера на КАТ заснела Цветлин Йовчев да кара с превишена скорост. От КАТ му пратили електронен фиш за глоба в размер на 100 лева. От МВР потвърдиха, че Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева за превишена скорост. Според тях обаче министърът лично и със собствени средства платил глобата си. Богдан Милчев смята, че е отстранен от длъжност заради това, че е глобил министъра. Ако не беше отстранен обаче той нямаше да разкаже за случилото се. 

 

Богдан Милчев разказа и че от години полицаите злоупотребяват със служебното си положение и използват КАТ за собствени цели. Доказателства няма, а от МВР не коментираха разказаното от Милчев.

 

В новата ни анкета Ви питаме: Ще се включите ли в инициативата Часът на земята?

 

Очакваме Вашите отговори!

 

Резултатите и на други анкети на NovaNews.bg може да видите ТУК.