Лекарите с учудване установили, че състоянието му е стабилно

16-годишно момче оцеля по време на 5-часов полет, скрито в колесник на самолет. Младежът избягал от дома си в Калифорния, прескочил оградата на летището в Сан Хосе и се качил на първия попаднал му пред очите самолет Боинг 767, който излитал за Хавай. Властите не могат засега да установят самоличността на момчето, тъй като то няма лична карта. Единствената вещ, която носел в себе си, бил гребен за коса. 
 
Служителите на летището в Хавай нямаше да разберат, че нещо необичайно се е случило, докато не видели момче да скача от колесника на току-що кацнал самолет. Младежът тръгнал край пистата, но изглеждал леко дезориентиран. Той незабавно бил задържан и разпитан. Пред изумените следователи, потвърдил, че се е возил в колесника на самолета. След като чули думите му, полицаите веднага повикали линейка. Последвала още една изненада - след 5-часово пътуване на височина почти 12 хиляди метра над Тихия океан лекарите с огромно учудване лекарите установили, че състоянието му е стабилно
 
Момчето е било в безсъзнание през по-голяма част от полета, обясняват лекарите. Въпреки историята за невероятното му оцеляване, той е поставен под опеката на социалните служби. От 1947-ма година, откакто се води статистика досега, около 100 души са се опитали да пътуват в колесник на самолет. От тях са оцелели по-малко от 25-ма.