Кървави сблъсъци имаше снощи в друг източен град - Донецк

Проруски активисти щурмуваха местната администрация в източния град Луганск. В бойно поле се превърна и друг украински град - Донецк. Там проправителствен митинг беше окървавен.


Голяма група мъже, въоръжени с метални пръти, нахлу в кметството на Луганск без полицията да се намеси. Сепаратистите свалиха украинското знаме и окачиха на негово място руското.


Кървави сблъсъци имаше снощи в друг източен град - Донецк. Митинг в подкрепа на правителството беше атакуван от представители на самообявилата се Донецка народна република.


Само за един час, районът се превърна в бойно поле, след като група хора дойде с бухалки, дървени сопи, клони и боксове. Има и пострадали. А снощи от горещата точка предаваше специалният пратеник на Нова Николай Дойнов.


В същото време Европейският съюз обяви имената на още 15 руски политици, на които налага санкции. Сред тях са първият вицепремиер Дмитрий Козак и началникът на генералния щаб Валери Герасимов.


„Това са хора, отговорни за действия срещу териториалната цялост, независимостта и суверенитета на Украйна”, обясни Мая Кочиянич, говорител на Катерин Аштън.


С това, имената в списъка на Брюксел, срещу които са наложени санкции, се увеличиха до 48.


Повече по темата гледайте във видеото.