У нас утре ще е облачно и дъждовно с временно прекъсване около обед

Днес отново ще има дъждове, но и слънчеви часове. Денят започва с мъгли в низините и разкъсана облачност, на изток до слънчево. В Източна България и през деня ще има повече слънце, докато над западната половина от страната следобед ще се развият купесто-дъждовни облаци и ще превали и прегърми. 

 

Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток и ще повиши температурите, които сутринта са между 6 и 12 градуса. Следобед се очакват максимални от 19 до 24.

 

В планините повече облаци, дъждове и гръмотевици ще има следобед, като над 2200 метра ще превали и мокър сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър и максималните температури по върховете ще са от 1 до 10 градуса.

 

У нас утре ще е облачно и дъждовно с временно прекъсване около обед. По-късно с усилване на вятъра, валежи и гръмотевици от северозапад ще навлезе по-студен въздух.

 

В понеделник ще е по-хладно, облачно и с превалявания, по-съществени в Южна България. На Гергьовден облаците ще се разкъсат и краткотрайни валежи са възможни само над западните и планинските райони. В сряда и четвъртък ще се затопли. Преди обед ще е слънчево, а следобед с купести облаци и валежи главно в планините.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.