Тя обаче изключва възможността да ги освободи чрез сила

Нигерийската армия знае къде се намират над 200 момичета, отвлечени от ислямистката радикална групировка "Боко Харам", но изключва възможността да прибегне към сила, за да ги освободи, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на нигерийската информационна агенция. Новината е съобщил началникът на отбраната на Нигерия маршал Алекс Бадех. 

Още по темата

 
"Добрата новина за родителите на момичетата е, че знаем къде са те, но не може да ви кажем", е казал Бадех. "Но къде са държани те, можем ли да отидем там със сила? Не може да убием нашите момичета в името на това да се опитаме да ги върнем", добави той.
 
Ройтерс съобщи още, че четирима нигерийски войници са били убити при засада срещу военен патрул в централния нигерийски щат Плато, където в последно време е активна "Боко Харам", съобщи местен правителствен представител.
 
Говорител на специалните сили, поддържащи мира в щата Плато, потвърди случилото се, но отказа да съобщи подробности. Представител на местните власти в селото, където е извършено нападението, посочи, че не е известно дали нападателите са от "Боко Харам" или просто бандити