Брюксел ще създава работни места, ще се бори с нелегалната имиграция и с евроскептицизма

Европейският съюз ще направи преоценка на политиката си, след като на евроизборите гласоподавателите изпратиха силно послание. Това заяви президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой на среща на лидерите на 28-те държави-членки. Общността ще се фокусира върху социалната си политика и създаването на нови работни места.

 

Европейският съюз трябва да намери баланс между най-доброто на европейско и национално ниво, като в същото време се пребори с нелегалната имиграция, престъпността и данъчните измами. След изборите за Европейски парламент, на които крайнодесните и евроскептичните партии отбелязаха голям успех, Съюзът се оказа на кръстопът.

 

„В момент, когато Съюзът се съвзема от финансовата криза, той се нуждае от позитивен и ориентиран към бъдещето план за растеж, конкурентоспособност и работни места”, заяви Херман ван Ромпой.

 

Спешно трябва да се потърси път към нарастващия брой гласоподаватели, поискали с вота си  намаляване на намесата на Брюксел. Очаква се реформите, които ще бъдат обсъждани, да се фокусират върху създаването на нови работни места и увеличаване на икономическия растеж.