Родителите искат тройно по-високи санкции за нарушения на пътя и високи ефективни присъди

Хиляди българи поискаха по-сурови наказания за шофьорите, които убиват на пътя. В 18 града в цяла България родители излязоха с децата си на мълчалив протест в памет на малкия Паоло. 4-годишното дете беше блъснато от кола в пешеходната зона на Стара Загора. 
 
Точно в 11.00 ч. 18 български града потънаха в мълчание. Освен почернената Стара ЗагораБлагоевград също запали свещ в памет на загиналото дете. А във Варна – сред майките виждаме лицето на Пламена. Дъщеричката й Ники беше пометена на пешеходна пътека преди три години. Според Пламена проблемът е в самите нас и се корени в липсите на възпитание, морал, толерантност и на мисъл за живота на другия. В София също се събраха стотици, за да помълчат в памет на Паоло.
 
Всяка една от нас е гушнала детето си и се моли да не се случва повече това, казва Радина Велчева от фондация "Искам бебе".  

Още по темата

 
Тихо е и на бургаските гробища. Мария Димитрова е там всеки ден, без значение дали е Задушница. Идва на гроба на малкото си момиченце, което ако беше живо, щеше да завършва 8-ми клас. Валя е прегазена на пешеходна пътека, а инцидентът с Паоло връща като на лента трагедията за майка й Мария. 
 
„Жалкото е, че почернените семейства приеха още една майка и още едно малко ангелче на 4 годинки ,което е искало да кара само колело… Нищо повече”, коментира Мария и допълва:
 
„Ако някой или господата в парламента не искат да ни чуят, то тогава ще видят какво означава българска майка.”
 
Родителите искат тройно по-високи санкции за нарушения на пътя и високи ефективни присъди. И очакват институциите да чуят мълчанието им и на свой ред да проговорят.
 
Дали исканията на родителите ще бъдат чути от депутатите в това Народно събрание или от следващите – тепърва ще става ясно.