Нова издирвателна операция ще започне през август

5 млн. долара за информация за мистериозно изчезналия малайзийски самолет, предлагат роднините на пътниците. Точно три месеца, след като „Боингът” изчезна, семействата започнаха кампания за набиране на средства, с които ще платят на този, който знае истината за самолета и я разкрие.

 

Малайзийският самолет изчезна безследно на 8 март на път от Куала Лумпур за Пекин. Чрез данни от сателит, малайзийските власти обявиха, че машината с 239 души на борда се е разбила в Индийския океан. До момента обаче нито една отломка от огромния самолет не е намерена, а смислено обяснение за изчезването му няма. Роднините на пътниците искат отговори, защото според тях някой иска да ги заблуди за съдбата на „Боинга”.

 

Роднините се надяват, че петте милиона долара награда ще мотивират някой, който знае съдбата на самолета, да я сподели с тях и така да бъде разбулена най-голямата мистерия в историята на авиацията.

 

Въпреки че най-скъпата в историята издирвателна операция не даде никакъв резултат, специалисти вече преглеждат данните от проучването на океанското дъно. Очаква се повторното претърсване да започне през август.