Не одобряват езика на песента и факта, че не отразява адекватно музикалната култура в Бразилия

Дженифър Лопез, Питбул и Клаудиа Лейте ще открият Световното първенство по футбол само след няколко часа с изпълнение на официалната песен на шампионата тази година "We Аre One (Ole Ola)"

Още по темата

 

Въпреки официалното съобщение от ФИФА по-рано тази седмица, че Дженифър Лопез няма да присъства на церемонията, тя все пак успя да стигне до Бразилия и сцената на"Арена Де Сао Пауло".

 

От официалния си дебют до днес песента разби YouTube с над 70 милиона гледания. Въпреки това тя не спечели сърцата на бразилците.

 

На първо място изискванията към химна на първенството са той да бъде на няколко езика, сред които задължително официалният на страната-домакин. В Бразилия официалният език е португалски, а песента е 99% английско-испанска. Родната им изпълнителка има само малко участие на финала.

 

Друго възражение е, че въпреки екипа от 9 композитори, песента е твърде популярно звучаща и не отразява адекватно музикалната културата в Бразилия, където самбата и боса-новата са на почит. 

 

Самият клип е заснет в САЩ и ако не са бразилските знамена на места, трудно ще разберете в коя страна се развива действието.