Софиянци са принудени да слагат мантинели около домовете си заради ежедневните инциденти по "Летоструй"

Пореден инцидент на пътя завърши с ранено дете. За щастие 4-годишното момченце е добре, има само рани на краката и вече е изписано от "Пирогов”. При сблъсъка е пострадала и бабата на детето, която има мозъчно сътресение. Катастрофата се е случила на улица „Летоструй” в столичния квартал „Левски”, на която инцидентите са почти ежедневние.

 

Възрастната жена се прибирала от покупки, опитала се да пресече на място, където няма пешеходна пътека. В това време автомобилът на 18-годишния Георги се задава и не успява да избегне удара. Липсата на зебри в квартала принуждава живущите на улицата да пресичат неправилно.

 

Движението по улицата се извършва с изключително висока скорост от шофьорите – между 60 и 70 км/ч. Поради това някои от местните жители дори са поставили мантинели около дворовете си. Ограничението е 40 км/ч., но хората в квартала твърдят, че то не се спазва.

 

„Всяка седмица при нас има някаква катастрофа. Постоянно прелитат през кръстовището без да се огледат. Общината просто не си върши работата”, казва собственикът на магазин на злополучната улица. Съседите са категорични, че инциденти като този с възрастната жена и детето на „Летоструй” се случват почти всеки ден. „Има спирки и няма как да се пресече. Няма пешеходни пътеки”, казва един от тях.

 

Преди години въведохме ограничение от 40 км/ч. Ще обсъдим възможността пешеходните пътеки да се повдигнат”, каза Петър Несторов от Столична община.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.