Земеделският министър поиска оставката на ръководството на ДФЗ

Скандалът в земеделието се разраства. От Фонд "Земеделие" обвиниха министър Димитър Греков, че им е оказвал натиск за придвижване на проекти, свързани с него. 

 

Обвинението идва ден след като земеделският министър поиска оставката на ръководството на Фонда заради забавени проекти и лошо отношение към бенефициентите. 

 

Пред Нова ТВ Мирослав Николов и Виолета Александрова, обясниха, че откакто са начело на Фонда, са изплатени милиони левове и са разгледани 7000 инвестиционни проекта. Според земеделския министър обаче нещата се правят избирателно

 

Шефът на Фонда и заместничката му обаче категорично отхвърлиха обвиненията и уточниха, че не смятат да напускат постовете си, вършат добре работата си и не са политически или икономически зависими от когото и да е. На удара обаче отвръщат с удар – твърдят, че лично министърът поискал да бъдат придвижени плащания по проект, свързан с негова семейна фирма.

 

От своя страна, земеделският министър обясни, че става въпрос за фирма на негов близък и отрече да е проявил специален интерес.

 

„Аз съм проявил интерес към много фирми, много бенефициенти, много общини, без значение от политическите им пристрастия”, допълни министърът. Той отрече да води война с ръководството на Фонда.

 

Повече по темата гледайте във видеото.