Радарна система е засякла ракета земя-въздух, която е проследила Боинга минути преди той да се разбие

Малайзийският пътнически самолет е бил свален от ракета, съобщи за СNN високопоставен американски правителствен източник, без обаче да дава повече подробности за това кой е отговорен. 

Още по темата

 

Радарна система е засякла ракета земя-въздух, която е проследила Боинга минути преди той да се разбие. Втори американски радар е засякъл топлинното излъчване на ракетата.

 

В момента Вашингтон анализира траекторията и се опитва да установи мястото, откъдето е дошла атаката. Администрацията на президента Обама обаче смята, че в този регион Украйна няма нито възможност, нито мотиви да сваля пътнически самолет. 

 

Малайзийските власти съобщиха, че Боингът не е подал сигнал за бедствие и поискаха международен екип следователи да получи достъп до мястото на катастрофата. 

 

Междувременно беше обявена националността на пътниците. 154-ма са холандци, 27 австралийци, 28 от Малайзия, 12 от Индонезия, деветима англичани, четирима германци и белгийци, трима граждани на Филипините и един на Канада. 15-членният екипаж е от Малайзия.