Трудно и няма помощ от никъде, разказват служителите

Служители на "Напоителни системи" излизат на едночасов протест днес. Малко след 9.00 ч. те напуснаха работните си места, за да излязат на улицата и да изразят недоволството си от това, че не са взимали заплати от три месеца. 
 
Протестът на служителите на „Напоителни системи” в клон „Мизия” - Монтана и Враца, е подкрепен и от този на служителите в „Долни Дунав” в Търговище. 

Още по темата

 
„Ето, тук сме - на улицата в европейска държава без заплати, заявиха хората.
 
Пред Нова ТВ служителите обясниха, че и със заплата от 350 лв. пак се живее трудно, но без тях са обречени на глад и мизерия. 
 
„Трудно е, помощ - отникъде. Просим оттук-оттам, признават служителите, които не могат да си плащат сметките и вече имат натрупани задължения. От магазините пазаруват на вересия. 
 
Какво ще се случи, ако служителите напуснат местата си? На този въпрос отговорът по думите на протестиращите е прост – „лошо”. От тях зависи да няма наводнения и заблатяване.
 
Служителите в „Напоителни системи” са изготвили декларация, която ще бъде изпратена до Министерството на земеделието.
 
„В 21-ви век кой нормален човек може да просъществува толкова дълго време без препитание? От 2010 г. си взимаме трудовите възнаграждения само след протести и стачки. Трудът ни е достоен, а ние и нашите семейства живеем в мизерия и гладуваме, се казва е декларацията.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Биляна Борисова