Кандидат-депутатите в „Кастинг 240 - политици на интервю за работа” по Нова

Има ли клинична пътека за здравната ни система? На този въпрос отговориха в предаването „Кастинг 240 - политици на интервю за работа” по Нова представители на петте водещи политически сили.

Пред водещите Ани Салич и Николай Дойнов аргументи и идеи как ще направят българина по-малко беден, а здравеопазването по-малко болно представиха Стоян Тонев от ГЕРБ, Емил Райнов от БСП, Нигяр Джафер от ДПС, Петър Москов от Реформаторския блок и Рада Коджабашева от „България без цензура”.

„Въпросът е не да се решават временно проблемите, а за по-дълго време и не на парче. Формулирали сме пет основни приоритета за здравеопазването – Спешната помощ, финансирането, избягване дублирането на дейности, достъп до здравеопазване и иновациите”, обясни Стоян Тонев.

„Министърът на здравеопазването не е главният лекар на държавата. Той трябва да бъде онзи мениджър, който може така да структурира нещата в една правилна логика”, заяви Рада Коджабашева.

Повече за предложенията за реформи в здравеопазването, представени в предизборните дебати тази седмица по Нова, четете в Novanews.bg тук.