По непотвърдена информация сред гостите на сватбата бил и бащата на младоженеца

Съд даде разрешение на 46-годишния французин Ерик Хордер да се ожени за бившата си 48-годишна мащеха Елизабет Лоренц, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си. Съдебната битка на "младоженците" продължи месеци.
 
Сватбата на новата брачна двойка се състоя в село Дабо, близо до град Мец в североизточните райони на Франция. Според непотвърдена информация, сред множеството гости на тържеството бил и бащата на младоженеца.
 
Френските закони забраняват всякакви съюзи между доведени деца и доведени родители. Само че съответният съд взел решение в полза на новата двойка. Прокуратурата изразила противопоставяне на връзката, разрешена от местния съд, но решила да не предприема действия за провалянето й. Двойката по-рано поставяла въпроса на всякакво ниво, дори в писмо до президента Франсоа Оланд. В отговор обаче се получавали само писма, в които се повтарял законът, според който подобни бракове са забранени.
 
След решението на местния съд Лоренц заяви пред медиите: "Най-сетне настъпи велик ден! Надявам се нашата история да бъде полезна за други двойки в нашето положение, защото зная, че има такива", подчертала тя пред репортер на АФП и допълнила, че бившият й съпруг винаги подкрепял брака със сина му по време на правната битка със закона.