Фондация „За нашите деца” подкрепя семейства в затруднено положение и им дава надежда

Над 4000 български деца живеят в социални домове. А кой помага за родителите, които изпитват трудности при отглеждането на децата си? Фондация „За нашите деца” подкрепя семейства в затруднено положение и им дава надежда, че въпреки предизвикателствата, те могат да се справят с отглеждането на своите деца. Тази вечер каузата на фондацията обединява родни звезди с хора от бизнеса, за да наберат средства за 500 деца в риск.


Орлин Павлов и бизнес дамата Мария Шишкова са само двама от добродетелите, които ще пеят заедно във „Вечерта на добродетелите”, за да се съберат пари за подпомагането развитието на децата в първите години от живота им. Трудностите им, докато те са били малки, ги обединяват, и сега те помагат на други деца чрез музиката.


„Имал съм доста трудности, имах период, в който заеквах”, признава Орлин Павлов.


„Може би неслучайно сме се намерили с Орлин и аз борих заекване и сигурно тогава щеше да ми се стори ирония на съдбата, че работатата ми ще е свързана с много говорене”, пошегува се Мария Шишкова, управляващ съдружник във фирма за човешки ресурси.


Добродетели като Орлин и Мария има много. Български общественици и популярни личности се разделят с вещи със сантиментална за тях стойност, за да ги дарят на благотворителен търг на фондацията.


„Тази палка е също много специален предмет на тазгодишното благотворително наддаване, защото тя ни е предоставена лично от Мартин Пентелеев, главен диригент на Софийската филхармония. Ние знаем какъв творец е той и колко е успешен като българин, който представя България в много страни по света”, казва Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца”.


Всяка една вещ в търга има своята лична история. Картината „Къща в Боженци” е рисувана от дете, което е било в социален дом. Фондацията му подава ръка и сега то учи социална педагогика, за да помага и на други деца. Участниците в търга ще наддават и за тениска с личен автограф от Стилиан Петров.


„Нашата амбиция е повече хора в нашето общество да усещат тази емоция, когато разберем, че сме спасили още едно дете”, казва още Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца”.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Йоана Иванова