По първоначални данни инцидентът се е случил заради неправилно боравене с кандило

48-годишният мъж от Сандански е с опасност за живота, след като по първоначални данни се е запалил при неправилно боравене с кандило в гробищния парк в града. Това съобщиха от ОД на МВР - Благоевград, цитирани от Дарик радио.

 

Първите информации бяха, че мъжът се е полял със запалителна течност и се е самозапалил. По време на разследването не са установени запалими вещества. На мястото на инцидента е намерено догарящо кандило.

 

Сигналът за горящ мъж в гробищния парк в град Сандански е получен в полицията около 17:03 часа. Пострадалият е приет за лечение в УМБАЛСМ-Пирогов в София с опасност за живота. Пациентът има 25% изгаряне, което е разпръснато по цялото тяло, включително по главата и горните дихателни пътища, съобщават от лечебното заведение. Независимо от опасността за живота, състоянието на мъжа към момента е стабилно, под грижите на екипа в Клиниката по изгаряния. Заради това ще бъде настанен в Реанимация-изгаряне, добавят от болницата.

 

От "Пирогов" съобщиха, че 48-годишният мъж има 25% изгаряния, разпръснато по цялото тяло, главата и горните дихателни пътища.  Мъжът е с опасност за живота, в стабилно състояние, под грижите на екипа на проф. Огнян Хаджиски. Заради това ще бъде настанен в Реанимация-изгаряне.

 

Източник: dariknews.bg