След случката потърпевшата е на системи в болницата

 

Заловени са телефонни измамници, измъкнали рекордна сума от 27 000 лева от възрастна жена в Русе. Днес в Русенския окръжен съд беше гледана мярката за неотклонение на един от двамата задържани по случая Атанас Атанасов. Пред съдията той е изаявил желание да възстанови отнетата от потършевшата сума.


80-годишна жена от Русе изтеглила пари, за да помогне на внука си да си купи апартамент. На нея попаднали телефонни измамници и тя им дала 27 000 лева. Двама мъже са задържани за извършената измама. Районния съд в Русе реши единият от тях да остане за постоянно в ареста. Атанасов е осъждан многократно.


„Има богато съдебно минало, това е истината”, призна адвокатът на задържания Венцислав Великов.


До месец февруари тази година е бил в затвора за същото престъпление. Другият задържан е направил пълни самопризнания. Те, както и справка от мобилните оператори дали основания на съда да смята, че именно Атанас е автор на телефонната измама.


„Иска да възстанови парите, това е. Той го разбира много добре, защото това би било едно сериозно смекчаващо вината обстоятелство, за да получи по-леко наказание. На него му е ясно всъщност на къде отиват нещата”, добавя адвокатът на задържания Венцислав Великов.


80-годишната жена след случката е на системи в болницата. За такова престъпление съдът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Олга Василева