За мен работата в Божия храм е смирение, каза Кристиан Кръстев

 

Бивш министър тръгна по пътя на вярата. Служебният министър на транспорта в правителството на Марин Райков Кристиан Кръстев стана иподякон. Той бе и заместник на Ивайло Московски в Транспортното министерство в първия кабинет на Бойко Борисов.

 

Чрез профила си във Фейсбук Кръстев сподели, че по време на празнична литургия в храм в Берлин е подстриган за иподякон.

 

"Иподякон е най-ниската степен в църковната йерархия. Това не означава духовник, свещеник или монах. Той помага при подготовката и провеждането на богослуженията. Иподяконът е например четец, певец или свещоносец при богослуженията”, обясни за „Здравей, България” Кристиян Кръстев.

 

Той обясни избора си като естествен процес, тъй като семейството му го е възпитало по този начин и има общо с духовенството.

 

"Вярата си я има в мен, просто я развивам. Не ми се е случило нищо лошо, за да взема това решение. Нямам амбиции в духовенството. За мен работата в Божия храм е смирение”, каза още Кръстев.

 

Той поясни, че няма да се откаже от светската си работа, а ще съчетава двете дейности.

 

"На мнение съм, че светската и духовната власт трябва да вървят ръка за ръка. Светското без духовното не може. Във времена на тотално недоверие към светското, мисля, че трябва да се уповаваме много повече на вярата”, заяви още Кристиян Кръстев.