Summer Chaos Festival ще се проведе на 16 юни догодина на стадион "Лазур" в морския град

Великаните на американския алтърнатив метъл Godsmack идват на Summer Chaos Festival, който ще се проведе на 16 юни догодина на стадион "Лазур“ в Бургас.

 

Godsmack е една от най-актуалните американски алтърнатив-метъл групи, с десетки хитове, рекордни продажби в световен мащаб и емблематичен фронтмен в лицето на Съли Ерна

 

Бандата е създадена през 1996 г. и до днес има зад гърба си 4 номинации за "Грами", три поредни албума на челна позиция в Billboard Top 200 и рекорден брой хитове в Топ 5 и Топ 10 на най-престижните световни класации. 

 

Още първият им албум "All Wound Up" става златен и се продава в рекордните 3 милиона копия. Следват суперуспешните албуми „Awake”, "Faceless”, „Godsmack IV” и „The Oracle”, съпроводени от мащабни световни турнета и участия в редица от най-добрите фестивали по света. 

 

През 2003 г. излиза експлозивният сингъл "I Stand Alone", включен в саундтрака на кино хита "Кралят на скорпионите", който носи на бандата две номинации за "Грами" и до днес е емблема за Godsmack. 18 години след създаването си групата продължава да издава хит след хит и налага съвсем убедително името си в световната метъл история. 

 

Последният албум на Godsmack "1000hp" излезе преди броени месеци и е шестият студиен албум на бандата, който обещава покоряването на още по-големи музикални висоти. В подкрепа на албума Godsmack тръгват на голямо световно турне, част от което е и участието им в Summer Chaos Festival Burgas 2015. 

 

Билетите за фестивала влизат в продажба от 18 ноември. Цените им са от 55 до 110 лева в зависимост от мястото на стадиона. 

 

Вижте какво казаха Godsmack специално за българските фенове ТУК.