Лошото време взе най-малко седем жертви

Огромна снежна буря блокира милиони в Съединените щати. Най-малко седем души загинаха при различни инциденти в северната част на страната. На места се изсипа рекордно количество сняг, а във всички 50 щата бяха регистрирани температури под нулата.

 

Най-тежко е положението около Големите езера по границата с Канада. Носейки влага от езерата, бурята изсипа над метър и половина сняг над обширна територия. На земята видимостта падна до няколко метра.

 

Три от жертвите са хора, до които екипите на Бърза помощ не са могли да достигнат. Хората не можеха да напуснат домовете си, дори за да се опитат изкопаят колите си от снега. В 10 общини на Ню Йорк обявиха извънредно положение и повикаха националната гвардия. Властите предупредиха гражданите да не се опитват да пътуват. Една от жертвите на бурята е мъж, открит затрупан в автомобила си.

 

Повече от половината територия на Съединените щати е покрита със сняг. Температури под 0 градуса бяха регистрирани във всички 50 щата. Необичайно лошото за ноември време не свършва с тази буря. Очаква се още един циклон на югоизток, в Средния Запад и североизточните щати.