Премиера на „Сезони в кухнята“ в изпълнение на кулинарния дует Лора и Стоян

С изпълнение на „Гужер в четири варианта“ кулинарните виртуози Лора и Стоян представиха пред българска публика първото си произведение „Сезони в кухнята“. Дуетът разкри тайната и вдъхновението в приготвянето на солените изкушения в четири различни варианта пред журналисти в книжарница „Хеликон“ в София.

„Без да си се опитал да си по-смел и свободен в кухнята, няма как да знаеш дали в теб не се крие един кулинарен Вивалди“, заяви Лора Найденова непосредствено след премиерата.
 
„Нямам любима рецепта. Все едно някой родител с три деца да каже кое е любимото му. Когато имам мотив да изненадам и зарадвам близък човек, търся нещо специално, което да покаже отношението ми към него, без да е самоцелно и претенциозно“, отбеляза Стоян Сейменски. 

Неслучайно премиерата на книгата се състоя в Деня на християнското семейство - 21 ноември, когато традицията повелява да се седне на трапезата с чаша вино в ръка и да се поднесе вкусно ястие и питка. 

Книгата на водещите на „Бон Апети” по Нова Лора и Стоян включва над 100 непознати авторски рецепти, разпределени по сезони. Пролетните са розово-зелени – „Пай с ягоди и ревен“, „Спаначени кюфтета“, „Разядка от сирене с див чесън“. Лятото ухае на „Сладолед от диня“ и „Пълнени патлаждани“. Есента изкушава с „Пилешко филе с дюли и сметана“ и „Тосканска гъбена супа“. Сред зимните предложения на Лора и Стоян са „Салата от хрупкава тиква“ и „Пълнен шаран“. Рецептите разкриват детайлно технологията на приготвянето, включвайки и необходимото време за готвене. 

С книгата си Лора и Стоян искат да вдъхнат както на начинаещите, така и на умелите кулинари повече смелост за творчество и себеизява.