В петък НС отхвърли идеята депутатите да преминават тест за наркотици

 

Имиджът на българския парламент беше смъкнат почти до нула през последните 25 години и народните представители са длъжни да покажат пред обществото, че са други хора”, каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов.

 

Той коментира факта, че в петък Народното събрание отхвърли предложението на Патриотите депутатите да преминават и тест за наркотици. От парламентарната група на Патриотичния фронт искат и всяко заседание на парламента да започва с химна, но и тази идея не срещна подкрепата на мнозинството. "Нормално е всяко едно заседание да бъде откривано с химна, както е в много държави на Балканите, но народните представители не искат да слушат българския химн, те искат да влизат с оръжие в парламента и да се друсат", отбеляза той. 

 

Имаше още едно безумно предложение за промени в правилника на Народното събрание и то се прие. Когато законопроектите на определени групи депутати бъдат отхвърлени от пленарната зала, в следващия един месец те няма да могат да правят същото предложение. Това е безумица и е посегателство върху парламентаризма”, коментира в студиото Филип Попов, депутат от „БСП-Лява България”.