Притесненията ни са, че има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган, каза той

 

Ние продължаваме да подкрепяме правителството. Ултиматум не е имало. Поискахме разговор с премиера и го получихме”, каза в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

 

„Не съм съгласен, че акцията „Антитерор” е пиар. За първи път има толкова мащабни действия, съвместни между полиция, прокуратура и ДАНС. Похвално е, че успяха да заработят заедно. През последните 20 години в България дойдоха много ислямисти, изповядващи нетрадиционен и радикален ислям”, коментира той.

 

„Не трябва да подценяваме нещата – погледнете картата и вижте, че този голям световен конфликт е на около 1000 км от нас. Светът в момента се намира в нова ситуация. За първи път, подобно на съветската революция през 1917 г., се формира държавно образование на базата на вносна революция и идеология. Това директно говори за смяна на режима. Ленин изнася революция с руското злато и диаманти, а сега се изнася радикален ислям и революция с петрол”, каза още Каракачанов.

 

По въпроса за протеста на ПФ срещу зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, Каракачанов обяви, че въпросът е принципен. „Некомпетентни коментатори казаха, че Патриотичният фронт е реагирал срещу Исмаилов само заради името му. Това изобщо не отговаря на истината, допълни той, като посочи, че ПФ са подкрепили Вежди Рашидов и дори са го защитили когато е имало нападки към него.

 

Каракачанов заяви, че е неприемливо представители на партията, към която е близък Исмаилов, да заемат ръководни постове. Съпредседателят на ПФ цитира думите на Корман Исмаилов, че се “гордее с подкрепата на турското правителство”. Към същата партия принадлежи и Орхан Исмаилов, против когото ПФ имат принципни съображения.

 

Ние се притесняваме, че в тази ситуация има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган. Ако господин Исмаилов излезе и заяви, че се разграничи от тази политика, разговорът ще бъде съвсем различен”, коментира Каракачанов.