Той призна, че има дълбоки ценностни различия с Патриотите

 

Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев напусна парламентарната си група и ще бъде четвъртия независим народен представител в това Народно събрание. 

 

В предаването „ДикOFF” той обясни, че има дълбоки ценностни и идейни различия с Патриотите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Енчев подписа лично в студиото на „ДикOFF” заявлението за напускането си.

 

Проблемът на нашата парламентарна група е фундаментален. Той започна в момента, в който ръководството на парламентарната група и всички депутати без мен решиха да подкрепят правителството на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Това се нарича политическа подмяна”, заяви Велизар Енчев днес.  

 

Защо станахме лицемери като много други партии, които в последните 25 години говорят едно ,а когато влязат в парламента правят точно обратното? Моята парламентарна група изцяло поляга на килимчето на Реформаторския блок и ГЕРБ”, допълни той. Потърсихме за коментар съпредседателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, но той не отговаря на мобилния си телефон.