"Изход: Богове и царе" и "Шантава седмица" са сред любопитните заглавия тази седмица

 

Филмите, които си заслужава да гледате тази седмица, представи в "Здравей, България" кинокритикът Деян Статулов.

 

"Изход: Богове и царе” е едно от заглавията тази седмица. В главната роля е Крисчън Бейл, който се превъплъщава в известния библейски пророк Мойсей. Режисьор на лентата е Ридли Скот. Сюжетът се придържа към познатата от Библията история за извеждането на израилтяните от Египет, преминаването им през пустинята Синай и опитите на техния водач да ги отведе до Обетованата земя.

 

"Не бих казал, че това е шедьовър на Ридли Скот, но при всички положения това е зрелищен филм”, коментира Деян Статулов. 

 

"Шантава седмица” е друго заглавие с режисьор Шон Леви. В главните роли могат да бъдат видени Джейсън Бейтман, Тина Фей, Джейн Фонда, Адам Драйвър, Роуз Бърн, Кори Стол, Кони Бритън и др.

 

"Това е типичен семеен филм с известна доза черен хумор. Ориентиран е повече към по-възрастната част от аудиторията”, поясни Статулов.

 

Историята се върти около смъртта на бащата на младия Джъд (Джейсън Бейтман), която за първия път от няколко години събира заедно цялото семейство. Освен самия Джъд, за погребението пристигат неговата майка, сестра и няколко братя. Единственият човек, който липсва, е съпругата на Джъд - за която всички знаят, че му изневерява с неговия началник. Това обаче е най-малкият проблем, тъй като различията и скандалите в семейството засенчват всичко останало. С неохота, членовете му се съгласяват да изпълнят последното желание на вече покойния баща - а именно, след погребението да прекарат 7 дни заедно. Но още първия ден нещата започват да излизат извън контрол.

 

"Подли камериерки” превземат ефира на Нова телевизия. Какво се случва в сериала – разберете във видеото.