Първи протест и разногласия в управляващата коалиция

 

Протест заради пенсиите и остри противоречия в управляващата коалиция. 

 

Няколко стотин души се събраха на площада пред Министерския съвет. Демонстрацията беше организирана във Фейсбук. Недоволните се насочиха от Министерския съвет към парламента. 

 

Хората са придружени и от представители на различни политически партии, както и представители на протестите от това лято. 

 

Идеята парите ни за втора пенсия да преминат от частните фондове към НОИ раздели и управляващите – противопостави социалния министър, премиера и Реформаторите. 

 

Не емоция, а икономическа логика задвижва протеста, обясняват гражданите, дошли да кажат "не" на кражбата. 

 

Освен гражданите, шансът осемте милиарда лева в частните фондове да не останат там, спъна и разбирателството в коалицията.

 

Освен политиците, темата коментираха синдикатите и бизнесът. От КНСБ се зарекоха, че няма да позволят да се посегне на правата на хората. Българската стопанска камара обаче поиска президентът да наложи вето, ако пенсионните промени се одобрят от депутатите.

 

Окончателното решение дали парите ни за втора пенсия ще могат да бъдат местени от частните фондове към НОИ се очаква народните представители да вземат в петък или в почивните дни. 

 

Протестиращите имат намерение да продължат с недоволството си, ако това наистина се случи. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.