Очаква се нов нападател от Португалия на 11 януари

Локомотив София започна подготовка без нови играчи, но столичните железничари очакват португалски нападател да бъде първото ново попълнение в отбора.

Очакваното попълнение се казва Андре Габриел Матиаш и е бил в договорни отношения с втородивизионния Фарензе до 31 декември миналата година. Португалецът е комплексен нападател, който играе по двата фланга, а също и от втора позиция. Все още се водят разговори с него и ако всичко е наред той ще пристигне заедно с Ливраменто на 11 януари. Старши треньорът Димитър Васев бе категоричен, че съставът няма да бъде раздуван:

"Това дали някой ще напуска ще определи, дали ще привлечем някой", посочи Васев.

Изпълнителният и спортният директор на Локомитив увериха, че проблемите със забавени заплати на футболистите и служителите в клуба са останали в старата година. Марков и Добрев обявиха още, че трансферът на Антон Огнянов от Левски в Надежда е пропаднал, тъй като футболистът е отказал да играе на определен от железничарския клуб пост.

"Амбициите са първо да завършим в шестицата. Оттам нататък ще мислим вече до къде и как ще ни стигнат силите. Нали говорим целта – в шестицата. Така че да имаме големи шансове, но още не сме го постигнали, когато влезнеме тогава. За купата е ясно, ще я гоним докрай!", заяви собственикът на клуба Николай Гигов.

Днес червено-черните стартираха подготовката си за пролетния полусезон с досегашната си група от играчи, които се нуждаеха повече от зимни обувки, отколкото от бутонки за първата си тренировка на стадион Локомотив. От групата отсъстваха единствено чужденците, които имат разрешение да се завърнат между 11 и 14 януари и да се присъединят директно на лагера в Сандански. Там локото ще има две контроли срещу Вихрен и Хасково. След това на 23 януари  тимът се прибира в София за седмица, а на 1 февруари железничарите заминават за Турция, където имат насрочени 4 контроли.

Извън темата за предстоящата подготовка, от ръководството на клуба бяха обявени още две новини. Детскто-юношеската школа вече ще бъде водена от Ангел Колев. За нов директор на стадион Локомотив е назначен Андрей Димитров, като освен поддръжката на съоръжението, основната задача пред екипа в Надежда ще бъде изградждането на помощен терен, най-вече за подготовка на подрастващите.