Ако има наказание, Аллах ще наказва, не ние, твърдят мюсюлмани, живеещи в града

 

Убийството е забранено от Корана”. Това  обясняват мюсюлманите в квартал „Изток” в Пазарджик след обедната си молитва. В джамията, в която разследващите арестуваха имама Ахмед Муса и иззеха съмнителна литература. „В България няма хора, които искат да правят война”, твърдят някои от живеещите в квартала и добавят: „Ние вярваме в Аллах, а атентаторите в Париж не вярват в нищо”.

 

Ако има наказание, Аллах ще наказва, не ние”, коментира председателят на настоятелството на джамията Яшар Мустафа. Според него обаче никой няма право да прави карикатура, нито на Мохамед, нито на Исус. Той твърди, че желаещите да изучават исляма, сами финансират обучението си.

 

За петъчната молива в джамията се събират около 3000 души. Всеки, който има право, дава по 2-3 лева и се събират около 6000 лева, които са за покриване на нашите нужди, за ток, за вода”, твърди говорителят на джамийското настоятелство Бойко.

 

Майката на задържания и един път вече осъждан за радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед, също твърди, че опасност в Пазарджик и България няма. „Тук опасност няма. Тук абсолютно опасни работи няма да видите и няма да чуете. Те вършат каквото е казано в Корана”, заяви жената.