"Националистите искат кадрите на ДПС вън от управлението", смята политикът

 

 

Властта няма проблем с ДПС, но има проблем със своята управленска и реформаторска немощ. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в "Здравей, България". 

 

"Ако не се разсече националпопулисткият възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на 2015 г. Любопитно ми е как идеите на крайните националисти ще бъдат вплетени в общата програма на европейска България", изтъкна той, като поясни, че това не е нито закана, нито скрита ревност, а обективен анализ.

 

По негово мнение настоящата формула на властта ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи.  

 

"Нито веднъж не чух да се коментира темата за преяждането с власт. Реформаторите имат 23 народни представители, а са със седем министри", допълни лидерът на ДПС. 

 

"В пълна мяра се изпълнява желанието на националистите кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват - българската гора е етнически прочистена", заяви Местан. 

 

"Празно дърдорене е да оправдаеш собствената си немощ с няколко десетки кадри на ДПС, които все още са оцелели в средните етажи на властта", допълни политикът.