Попаднете ли в тъмен подлез през нощта, не се знае какво може да Ви се случи

 

Много места в страната нощем тънат в непрогледен мрак. Улици и подлези са без осветление. Уж европейската ни столица посреща пътниците от Централната жп гара в пълен мрак. И не само тях. Тук се намира и спирката на метрото. Дългият подлез е осветен наполовина. Попаднете ли в тъмната част, не се знае какво може да Ви се случи. Дори да оцелеете в тъмното може да ви сполети нещо друго, като например да ви падне мазилка върху главите.

 

Според общината, един подлез не може да бъде затворен само заради липсата на осветление. Подлезът на Централна гара не е единичен случай. Над земята положението не е по-розово. Улиците по Коледа и Нова година на огромен периметър в столичния квартал „Редута” са напълно тъмни.

 

„След многократни оплаквания, подаване на жалби в Общината, оттам на улично осветление, оттам на ЧЕЗ, върнаха топката в улично осветление, оттам в Общината и никакъв ефект", коментира живеещата в квартала Светла Йорданова.

 

И така до 14 януари - с нашата поява. А може би и с края на ваканцията на депутатите, които живеят в района.

 

Сигнали за много неосветени места има за Студентския град, за улица „Христо Благоев” в квартал „Разсадника”, за много улици в квартал „Горна Баня”, дори част от булевард „Брюксел” към летището е неосветен. Ако и вие сте вдигнали ръце от Общината, ни изпращайте сигнали в Рубриката „Моята новина”.