Целта им е да направят деня им малко по-хубав

Двама ученици впечатлиха социалните мрежи с добрината си. Дванайсетокласникът Георги и десетокласникът Божидар сервираха безплатна храна на бездомни хора, за да направят деня им малко по-хубав. Сами са заснели и клип, който публикували във Фейсбук. 

 

Вяра, че в доброто има смисъл. Вярата и на Георги, и на Божидар. Искали да заснемат видео с добрата техника, която имат. Да стигне до много хора. Но да не е простотия. Избрали добрината - да нахраниш човек. 

 

На малкото, дори и общуване, се радва Величка. Бивш фотограф. Величка познава улицата. И гълъбите над нея.

 

Храната на момчетата зарадвала Христо. Вечер спи в дом за временно настаняване. Сутрин ходи на църква. Да запали свещ - по една за живите и за умрелите. Бивш банков служител. Сега Христо не търси помощ от никого. Пенсионирал се по болест - с 212 лева и 86 стотинки, два инфаркта и белодробна туберкулоза. Надява се на властта.

 

Георги завършва училище тази година - занимава се с фотография, рисуване и 3D моделиране. Божидар е футболист. Приятели в доброто. Надеждата и на Христо, и на Величка е в хората. И в по-добрата 2015-а. Загубили са си обаче мечтите. Без една - Господ да ми прости греховете. 

 

Докато пенсионерите си спомнят фотографии от едно време и разходите за Бузлуджа, момчетата събират още идеи за видео. Стига да е за добро.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.