5 дни в 4-звезден хотел в България може да ни струва между 350 и 390 лева

 

Туроператори и хотелиери вече предлагат уникални възможности за евтини резервации. 
Ранните записвания за почивка през лято 2015 в курорта Слънчев бряг ще важат до края на месец януари. Дотогава можем да си направим с 20 до 30% отстъпка от цената, която за почивка през месеците юли и август, когато е разгара на сезона в 4-звезден хотел на изхранване тип „all inclusive” може да ни излезе между 350 и 390 лева на човек за 5 дни. 

 

С приближаването на сезона се понижава процентата отстъпка от 30 до 10%. Съветът на хотелиерите е да търсим евтина почивка през туроператорите, защото за тях отстъпките са по-големи. Колкото по-дълга е ваканцията, толкова по-ниска ще е цената за нощувките. 

 

Служители в хотелите разказват, че за разлика от чужденците, все още малко българи се възползват от офертите за ранни записвания. Затова много често ваканцията на туристите от другите държави излиза по-евтино от тази на българите. „Към момента е слабо записването: в рамките на 10-15%”, съобщи администраторът на един от хотелите в курорта Румяна Мирчева. 

 

В Гърция и Турция също вече се предлагат отстъпки за ранни записвания. Цените варират от 270-280 лева до 700-800 лева в добър хотел, като това включва “all inclusive”, транспорт, медицинска застраховка, обясни Златка Илиева, която работи в една от туроператорските фирми.

 

От бранша съветват да сме внимателни при резервации през интернет. Невинаги отговарят на истината описанието на хотела, разстоянието до морето, допълнителните услуги, самото обзавеждане на стаите, самото качество на услугите и нивото на обслужване в хотела. Некоректната реклама се отнася и за наши, и за чуждестранни предложения.

 

Офертите за почивка по българското Черноморие в момента са в изобилие, но и хотелиери и представители на туристически агенции съветват преди да направим своята резервация да се опитаме да съберем мнения и впечатления на хора, които вече са почивали в тези хотели, за да не се окаже,че по време на почивката ще бъдем разочаровани.

 

Репортер: Цеца Алексова